Geen Kind Achterop!

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag.


Het is niet vanzelfsprekend dat ieder kind een fiets heeft. In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in een gezin met geldzorgen. Vaak kunnen deze kinderen hierdoor niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan letterlijk aan de zijlijn.

De gehele maand juni wordt aandacht gevraagd voor het werk van Leergeld met de campagne Geen Kind Achterop! Want Leergeld wil dat alle kinderen kilometers kunnen maken! Vorig jaar heeft Leergeld landelijk ruim 20.000 kinderen aan een fiets geholpen. Er zijn echter nog steeds kinderen die geen fiets hebben of een te kleine of kapotte fiets. Doe mee met onze campagne door te doneren.

Hebt u een niet meer gebruikte of te klein geworden fiets in de garage staan?

Lever die dan in bij onze lokale verzamelpunten: Werk op Maat in Uithuizen of Leutje Fiets in Bedum. De fiets wordt daar nagekeken en opgeknapt indien nodig zodat de fiets opnieuw en veilig kan worden gebruikt! 

Leutje Fiets is gevestigd in de werkplaats van de voormalige fietsenmaker ‘Wolfis’ in Bedum, achter de ‘Koffieleut’ aan de Grotestraat in Bedum. Geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 9 tot 13.30 uur.

Werk op Maat is gevestigd aan de Industrieweg 7, 9981 HJ in Uithuizen.

Uiteraard kunt u hier ook buiten de actiemaand uw  fietsen inleveren voor de kinderen van Leergeld!